Ensitreffit alttarilla.

Kohutun ensitreffit alttarilla –sarjan toisen tuotantokauden jaksoja kuvataan paraikaa (ellei ole jo kuvattu). Suhtauduin ohjelmaformaattiin todella negatiivisesti viime kaudella. Onhan se nyt järetöntä pelleilyä avioliitolla, että mennään naimisiin ennen kuin toiseen on keretty edes tutustua. Median myllyttämänä, yhtäkään jaksoa katsomatta pidin tiukasti omasta mielipiteestäni kiinni.

Jossain vaiheessa uutisissakin alkoi kuitenkin välkkyä enemmän ja enemmän positiivisesti asiaan suhtautuvia otsikoita ja mielipiteitä. Yksi ystäväni kertoi katsoneensa sarjan jokaisen jakson. Hän, kaikista ystävistäni järkevin, oli katsonut kaikki jaksot!?

Katsoin viimeisen koostejakson, jossa käytiin lyhyesti läpi kunkin parin matka alttarilta nykytilanteeseen. Vuodatin kyyneleitä, nauroin ja vaikutuin ammattilaisten viisaista sanoista. Ehkä olin muodostanut vahvan ajatuksen siitä, minkälaisia ihmisiä osallistujat olisivat. Yllätyin siitä kuinka tavallisia he olivat. Tavallisia, rakkaudessa pettyneitä, elämänsä kumppanin löytämisen osalta toivonsa menettäneitä. Iloitsin vilpittömästi onnistuneiden parien puolesta.

Törmäsin eilen Loppukiri-blogissa juttuun salamarakkaudesta. Ehkä ensitreffit alttarilla –sarjassakin rakastutaan intohimoisesti ja välittömästi toiseen. Yhtäkkiä siinä edessä onkin joku, joka osoittautuu monilta osin juuri sinulle sopivaksi, kaiken odotuksen ja kaikkien niiden pettymysten jälkeen. Koska toinen on valmis sitoutumaan sinuun välittömästi, valmis sanomaan ”tahdon”, suhteen luottamusta ei tarvitse lähteä rakentamaan pienistä palasista.

Tunnistan itsestäni salamarakkautta janoavan puolen. Todistetusti tässä kuluneena sinkkuaikana en ole kenenkään kanssa onnistunut rakentamaan kestävämpää suhdetta pikkuhiljaa. Jos kipinä ei ole roihahtanut välittömästi, se ei ole syttynyt missään vaiheessa. Joihinkin juttuihin olen lähtenyt satalasissa ja huomannut myöhemmin, ettei se sitten toiminutkaan. Kumpikaan ei ole siis toistaiseksi osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi, mutta ehkä siinä ei ole ollut kyse siitä, että tapa olisi ollut väärä. Ihminen oli väärä.

Eniten on jäänyt käteen niistä jutuista, joihin on suhtautunut ”kaikki tai ei mitään” –asenteella. Niissä on ollut mukana vahvimmat tunteet ja ne ovat jättäneet vahvimmat muistot. Hitaasti sytytetyistä jutuista ei edes muista mitään. Ne miehet on unohdettu ja välillä joku ystävä saattaa ottaa jossain asiayhteydessä puheeksi jonkun heistä. ”Ainiiii, se tyyppi…”

Ehkä moinen metodi ei sovi kaikille. Mutta jotenkin veikkaan, että monet ensitreffit alttarilla –tyypeistäkin ovat aiemmin olleet varautuneita, halunneet edetä hitaasti, tunnustella suhdetta. Tosielämässä ei ehkä kannata ottaa avioliittoa heti puheeksi, mutta sisäisesti avautua ja antaa itsestään kaiken.

a95466b2ced8dc31d3ee41219087482c

Mainokset

3 thoughts on “Ensitreffit alttarilla.

 1. Itsekin olin aluksi hieman kyyninen kyseistä sarjaa kohtaan. Mutta kertomatta muille kuitenkin katsoin kaikki jaksot ja salaa haaveilin, että olisinpa mukana ensi kaudella. Joskus ihminen voi tarvita sen pienen tönäisyn parisuhteeseen ja kaiken on käynnistyttävä sata lasissa, jotta homma vain lähtee toimimaan. Itsekin olen himmaillut koko ikäni, mm. yhteen muuttamisen kanssa ja lopulta ollut sinkkuna jo kolmisen vuotta. Enää ei vaan tahtoisi hukata aikaansa siihen oikean metsästämiseen, vaan kaikki tänne nyt ja heti! Ja tässä formaatissa kun tiedät, että alttarila odottaa ihminen, joka todennäköisesti tahtoo elämältä samoja asioita kuin sinäkin. Mikäs sen mahtavempaa 🙂

  Tykkää

  • Totta.. Itsellä taas on suhteet edennyt niin nopeasti, että himmaaminen on nyt paras vaihtoehto. Mutta kukapa ei silti salamarakkautta kaipaisi.

   Yritimme suostutella yhtä ystävää hakemaan ohjelmaan, mutta hän ei halunnut televisioon. Sääli 😦

   Olisi mielenkiintoista nähdä, minkälaisen kumppanin saisi itse alttarilla vastaansa. Olisiko se tosiaan sitä, mitä haluaisi? Siellä jenkkilöiden versiossa joku nainenhan ei suostunu sanomaan tahdon, koska sulhasen ulkonäkö ei miellyttänyt….

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s