Ensivaikutelman merkityksestä.

Eilen listatessani vinkkejä deittailuun tulin miettineeksi ensivaikutelman merkitystä.

Ja voi pojat miten suuri merkitys sillä onkaan!
Mietin kaikkia viimeaikoina tapaamiani miehiä ja totta puhuakseni, se kuva, joka miehestä muodostui ensimmäisten sekuntien aikana, vastasi aika hyvin sitä, minkälainen ihminen on kyseessä.

Koska minulla on kyse suurimmalta osin Tinderissä sovituista treffeistä, tärkeässä roolissa on myös miehen ulkonäkö. Jos se ei ole vastannut sitä kuvaa, jonka olen Tinderin perusteella saanut, se on vaikuttanut negatiivisesti ensivaikutelmaan.
Kyse ei välttämättä ole siitä, että mies olisi ruma tai epämiellyttävä. Mutta vähän sama fiilis, kun luet kirjaa ja seuraavaksi katsot siitä tehdyn elokuvan ja mietit, että ”ei tuo tyyppi kyllä tuolta mun mielessä näyttänyt”.

Ensivaikutelmaan vaikuttaa tietysti myös se, minkälaisella fiiliksellä tapaamiseen menee, kuinka vahva kuva tyypistä on muodostunut etukäteen jne.

Mutta otetaanpas joitain esimerkkejä.

Insinööri:

Olen itse myöhästynyt sovitusta aikataulusta. Olen laittanut noin miljoona anteeksipyytelevää viestiä, joten lähtökohtaisesti saavun treffipaikalle melko nöyränä ja häpeissäni (vihaan myöhästeleviä ihmisiä). Emme ole ennen deittejä viestitelleet paljoa, emme käytännössä tiedä toisistamme mitään. En myöskään tiedä miltä tyyppi näyttää ilman aurinkolaseja (mikä on tiedettävästi TODELLA SUURI RISKI!).

Näemme yhdellä terassilla, jossa sattuman kautta yksi ystävänikin on. Bongaan ensin ystäväni ja huomaan insinöörin istuvan hänen takanaan. Tilanne on melko koominen heidän huomatessa minut yhtä aikaa. Insinööri on todella kohtelias, huomioi ystäväni, katsoo minua intensiivisesti silmiin ja hymyilee. Siirrymme sisään hakemaan juotavaa. Hän sai pienillä eleillä, rauhallisuudella ja keskittymisellään meikäläiseltä jalat alta viidessä sekunnissa. Ja tuo, lyhyessä hetkessä muodostunut kuva, on toistaiseksi osoittautunut täysin oikeaksi.

Tampere: 

En ole varma, olenko koskaan Tampereesta edes blogissa kirjoittanut. Hän yöpyi kerran luonani ollessaan täällä suunnalla työhaastattelussa. Liki kolmekymppinen mies, mutta aavistelin jo vähän viestien perusteella, että hän on ujompaa sorttia. Vähän semmoinen nössö. Kuvien perusteella odotin timmiä, pitkää miestä, jolla olisi vähän höröttävät korvat ja tuikkivat silmät. Bongasin kuitenkin eksyneeltä ja säikähtäneeltä peuralta näyttävän pikkupojan.

Katseidemme kohdatessa, hänen silmissään välkähti hetken epäusko. En tiedä oliko se hyvä vai huono epäusko. Luultavasti hän oli ehkä positiivisesti yllättynyt (ainakin hän olisi halunnut nähdä uudestaan). Mutta minä näin seitsemän sekunnin ajan 15-vuotiaalta näyttävän, äidistään eksyneen pojan, jota minun ulkonäköni ei miellyttänyt. Vaikka Tampere osoittautui ihan mukavaksi tyypiksi, oli hän silti monissa asioissa hyvin nuoren oloinen, vähän aikaansaamaton, vähän eksyksissä ja todella tylsä.

zayzsmj

Poliisi: 

Poliisin suhteen minulla oli todella suuret odotukset. Hän vaikutti erittäin mukavalta ja olin varma, että treffeillä riittäisi puheenaiheita paljon. Kuvat antoivat kuitenkin todella vääristyneen kuvan hänen ulkonäöstään. Tässä tapauksessa kyse ei suinkaan ollut siitä, että hän olisi ollut ruma tai epämiellyttävän näköinen, mutta todellisuus ei vastannut kovinkaan paljon mielessäni välkkynyttä kuvaa. Siksi treffien alkuasetelma oli jo vähän epämiellyttävä.

Vaikka poliisi olikin mukava, hän muun muassa vuolaasti kehui kuinka ihana ja iloinen olen. Ensimmäisillä treffeillä.. Hän myös yritti kutsua itsensä luokseni katsomaan elokuvaa. Ja lopulta erotessamme antoi niin pitkän ja tiukan halauksen, että se ylitti kaikki kiusallisuuden rajat.

CMvLdjfjQnQAg

Hullu: 

Hullu oli se, joka suuteli väkisin ensimmäisillä treffeillä. Hänellä ei ollut hirveästi kuvia, joiden pohjalta olisin voinut mielikuvaa muodostaa, mutta silti ulkonäöllisesti hän oli totta puhuakseni pettymys. Ei miltään osin minun mieleeni.

Odotan, että mies on huoliteltu tullessaan ensitreffeille. Parta on ajettu ja vaatteet ovat puhtaat. Seksikäs sänki toki suvaitaan, jos se on hyvännäköinen. Mutta esim. hullun tapauksessa siellä täällä sojottavat yksinäiset parta- ja viiksihaivenet eivät tehneet vaikutusta. Hiukset hapsottivat joka ilman suuntaan. Hänen ensimmäiset sanansa taisivat olla ”mulla on kusihätä”.

PPJnbvlQcK1La

Hullu muuten kertoi omista tinderkokemuksistaan ja kertoi tavanneensa jonkun hullun tytön. Mietin, että kuinkahan hullu sen tytön oli täytynyt olla…

Aina ensivaikutelma ei herätä suuria tunteita.
Neutraali ei ole missään nimessä huono tai ainakin se on negatiivista parempi.
Ja vaikka monet yrittävät kaataa ensivaikutelman merkitystä, pidän sitä itse todella suuressa arvossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s