Yhden illan jutuista.

Yhden illan jutut jakavat mielipiteitä yhtä vahvasti kuin Suomen Nato-keskustelu.
Oma suhtautuminen on vähän comme ci, comme ca.
”Tilannesidonnaista”, sanoisin.

Olen harrastanut paljon yhden illan juttuja. Liikaakin joskus.
Eihän ihmisen sielulle tee hyvää hyppiä illasta toiseen tuntemattomien ihmisten sängyissä, se vaatii veronsa. Ollessani 18-19 –vuotias, vielä itsetunnoltaan epävarma naisenalku, hain yi-juttujen kautta jonkinlaista hyväksyntää – todistusta itselleni siitä, että olen jonkun silmissä kaunis, haluttava, pantava. 

Täytyy myöntää sen olevan jossain määrin itsetuntoa pönkittävää, kun onnistuu viettelemään hämyisestä kapakasta jonkun orin matkaansa mukaan. Jos tämä vielä sattuu kehaisemaan kauniiksi, niin saanti on varma. Jossain vaiheessa sitä kuitenkin huomasi, että ei joka viikonloppuisella yi-juttujen metsästyksellä onnistunut itseään paikkaamaan. Sen yhden yön ajan itsetunto oli taivaissa ja seuraavana aamuna yi-jutun täyttämä kolo oli taas tyhjä.

Mutta olihan siinä oma viehätyksensä! Ja miten hauskoja tarinoita silloin syntyi. Niille naurettiin ystävien kanssa vedet silmissä! Joskus (lue: usein) eksyin hipsiessäni kesäaamun kirkkaassa valossa kotia kohti, koska olin vasta muuttanut uuteen kaupunkiin. Ja ohikulkijoiden silmistä näki, että se oli tatuoituna otsaan:

images

Joskus heräsi uskaltamatta kääntyä katsomaan, minkälaisen otuksen oli viereensä raahannut. Joskus taas laitettiin hätäviestejä ”MITEN MÄ SAAN SEN ULOS TÄÄLTÄ KÄMPÄSTÄ?!”. Voittajafiilis.

Nyt vanhempana yhden illan juttuihin suhtautuu eri tavalla. Olen myös iloinen ja ylpeä itsestäni voidessani sanoa, että yhä harvemmin niihin liittyy alkoholi. Mutta onhan tuo walk of shame tullut kerran jos kaksikin tässä lähiaikoina koettua! Ja olen myös saanut olla todistamassa yhden petikumppanin Halloweenin jälkeistä walk of shamea. Kuva on piirtynyt verkkokalvoille ikuisesti, vieläkin naurattaa. Poika parka.

Yi-jutuissa ei ole mielestäni mitään paheksuttavaa. Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön (olenpas tänään nokkela näitä kaskuja valitessani). Lähtökohtaisesti suhtautuisin aina yökerhon pimeydessä alkunsa saaneisiin juttuihin niin, että niissä on kyse vain seksistä. Jos siinä petipuuhien lomassa tai aamulla huomaakin, että toisen kanssa synkkaa, niin sehän on vain plussaa ja saattaa johtaa johonkin. Yi-jutut tarjoavat mahdollisuuden harrastaa seksiä kuuman oriin kanssa, jossa ei näe potentiaalia muuhun.

imagesCA5BFXX0

Mutta ei ne miehetkään aina pelkästään seksin perässä siellä tanssilattialla heilu. Yhden poikaystävistäni tapasin niin, että kipinöintiä oli valtavasti puolin ja toisin, MUTTA… minulla oli kuukautiset. Täräytin sen miehelle päin naamaa ja hän vastasi hetkeäkään miettimättä ”entä sitten?”.

Kun pitää tuntosarvet pystyssä, säästyy turhilta sydänsuruilta.
Aika selkeästi miehistä kuitenkin pystyy päättelemään ovatko he vain seksiä metsästämässä.

Mitä mieltä te olette yhden illan jutuista?

Mainokset

2 thoughts on “Yhden illan jutuista.

 1. Evelyn sanoo:

  Oon aika samoilla linjoilla kun sä. Tilannesidonnaista niin kun sanoit. Mulla oli elämäni ensimmäinen yhden yön juttu nyt vasta vähän aikaa sitten ja mä sain siitä kyllä vaan jostain syystä ihan hirveen morkkiksen 😀 Koska siis homma ei toiminu yhtää ja huoh, olis voinu jättää välistä 😀

  Tykkää

  • Voi ei!! Turha niistä on morkkista kantaa. Juteltiin tästä aiheesta itseasiassa kuumiksen kanssa ja se esitti hyvän havainnon. Miehille on tämmösissä jutuissa melko yhdentekevää, että onko se pano hyvä vai huono, kuhan vaan saa jotain. Naiset sen sijaan kantaa hirveän raskasta taakkaa, jos yhdenillan juttu on ollut ns. pettymys.

   Ja myönnän, että onhan se nyt osittain ihan totta. Morkkishan siitä tulee, jos homma on yhtä säätöä ja aamulla miettii, että voi perkele mitä tuli taas tehtyä.

   Mutta turha jäädä murehtimaan, life goes on ja on taas yhtä (toivottavasti tauditonta) kokemusta rikkaampi 😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s